Fotogalerie

KVH 276th Sqdn. (reenacted) RAF, z.s.
v roce 2011

Klub vojenské historie 276th Sqdn. (reenacted) RAF, z.s. se v roce 2011 zúčastnil následujících akcí:

Oslava narozenin plk. Emila Bočka,
mechanika a stíhacího pilota RAF

Brno

Bylo nám ctí přijmout pozvání na oslavu 88. narozenin plk. Emila Bočka, někdejšího mechanika a stíhacího pilota Royal Air Force, nositele Řádu Bílého lva.

Letecký den Aviatická pouť

Pardubice

I v roce 2011 jsme se účastnili leteckého dne Aviatická pouť. Opět s táborem a ukázkou výstroje. Nechyběli jsme ani na slavnostním ceremoniálu, který tvůrci leteckého dne, pořádali.

Z natáčení dokumentu České televize Dejte nám křídla

V roce 2011 se KVH 276th Sqdn. (reenacted) RAF, o. s. účastnil dalšího natáčení. Tentokrát jsme pro Českou televizi s kolegy z několika klubů vojenské historie připravovali dokument Dejte nám křídla, který zachycuje historii československého letectví od samých počátků po závěr druhé světové války. Źakladatel KVH 276th Sqdn. (reenacted) RAF, o. s. je uvedený i mezi poradci dokumentu. Více informací o něm najdete zde: Dejte nám křídla. Natáčení se uskutečnilo i v Památníku Vojna Lešetice či na Aviatické pouti Pardubice.

Lutopecny – odhalení pamětní desky gen. Aloisi Šiškovi,
311. československá bombardovací peruť RAF

Lutopecny

Na Den válečných veteránů byla v Lutopecnách u Kroměříže odhalena pamětní deska generálu Aloisi Šiškovi, pilotovi 311. československé bombardovací perutě RAF, veliteli wellingtonu KX-B, válečnému zajatci. Náš Klub vojenské historie 276th Sqdn. (reenacted) RAF, o. s. měl tu čest stát při odhalování čestnou stráž.

Slavnostní ceremoniál byl zahájen pietním aktem a položením věnců u památníku obětem válek z obce Lutopecny a následně byla odhalena i pamětní deska. Nechyběl průlet letounů gripen a vystoupení dudácké kapely rebel Pipers.

Podrobnosti o životě gen. Aloise Šišky budou doplněny co nejdříve.

Letecký den,
prezentace československých letců v Bitvě o Británii

Imperial War Museum Duxford

Odhalení památníku Karla Kuttelwaschera

Svatý Kříž u Havlíčkova Brodu

Novinky

  • Novinky
    Srdečně zveme do Krytu Folimanka, kde je dnes, tj. 11. […]

Chystané akce

Napište nám

10 + 9 =